Julkalendern lucka 12: Alla dessa filer

XKCD-strip om gamla filer

Känner ni igen situationen? En backupkatalog som innehåller filer från ett annat filsystem, som innehåller en katalog med gamla filer från ett USB-minne, som…

Eller har ni förlorat alla filerna i en krasch?

Idag tänkte jag tipsa om molnlagringstjänster – för att kunna gå sådär underbart djupt långt ner i arkivet och hitta saker en inte egentligen ville hitta 😉

Dropbox – jag använder Dropbox framför allt för att automatiskt lagra bilder och videoklipp från min telefon även på deras servrar. Om min mobil blir stulen så förlorar jag inte en massa värdefulla minnen.

Google Drive – här finns numera nästan alla mina dokument. I och med den mobila utvecklingen så har jag minst fyra olika enheter som jag skriver dokument på – stationär dator, laptop, platta och mobil. Då är det skönt att ha dokumenten lättåtkomliga och alltid synkade på ett och samma ställe. Det är också väldigt praktiskt om flera ska skriva i samma dokument, för alla ser varandra och vilka förändringar som görs i realtid.

Crashplan – Om du vill ha en heltäckande lösning som inte har begränsningar i lagringsutrymme så titta på Crashplan. Det kostar en del pengar – men inte i närheten av så mycket pengar som det skulle kosta att få ut datat från en kraschad hårddisk! Kanske något att ge bort i julklapp, ett år av garanterad säkerhet för alla minnen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *