Julkalendern lucka 13: IKT-dagen

I år ordnade IKT-studion två IKT-dagar. En i Norrköping i maj och en i Linköping i november. Mycket seriösa tillställningar med föreläsningar och diskussioner, men en hel del roligt också. Just det lustfylda är en utmärkt inkörsport till tekniken. Titta på till exempel vattenpianot eller robothunden i filmen ovan.

I linköping höll Alastair Creelman, expert på e-lärande från Linnéuniversitetet, en föreläsning på temat: var sker lärandet idag? Ett antal projektgrupper var på plats för att berätta om allt från visualisering inom farmakologi (HU), flippade exkursioner och laborationer vid lärarprogrammen till #Codela – programmering med större möjlighet att dela/samarbeta med andra och filmade inslag i kurser under temat Expanderad rymd för lärande.

I norrköping var det fokus på “flipped classroom”, IKT-studions verksamhet och möjligheterna med ögonrörelsekamera (slutsekvensen i filmen).

Läs mer om IKT-dagarna i Linköping och Norrköping.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *