Julkalendern lucka 6: Inköpslista för nyfikna Makers

Makerkulturen är på gång i Sverige, oftast i nära relation till skolor och ideella miljöer som CoderDojos. En fråga vi ofta får – trots att vi precis börjat är “Vad ska en satsa på för teknik och prylar?” – särskilt när en står i startgroparna och vill börja i liten skala.

Och vi har faktiskt ofta frågat…internet!

Är du nyfiken på att skapa ett Makerspace rekommenderar vi att du läser
Stocking up school Makerspaces, skriven av Michella “Binka” Hlubinka

…och tar del av hennes inköps-lista för Makerspace in a box.

Sen är det givetvis också en fråga om vilken målgrupp som är tänkt, vi arbetar mycket med att nå grupper inom slöjd, hantverk, formgivning, humaniora och även lärarprogrammen som inte alltid har koppling till teknikämnet, men som säkert också skulle kunna dra nytta av det som sker inom detta område.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *