Julkalendern lucka 18: Youtubekulturen – eller “Hur du dekorerar dina naglar nörd-style!”

ikt-naglar

Om du besökte IKT-dagen så kanske du såg att jag dagen till ära hade dekorerat naglarna med appikoner och sociala medieloggor – om inte, så ser du dem nu! 🙂 Men vad har nageldekorationer med teknik att göra förutom motiven? Jo – Youtube! På Youtube frodas en fantastisk tutorialkultur. Vad du än vill lära dig så finns det på Youtube. Byta stötdämpare på bilen? Sticka med stickringar? Måla tomtenissar?

Kvaliteten på de här klippen behöver inte vara särskilt hög för att ha ett värde för andra personer som också vill lära sig det du kan. En mobiltelefon med videokamera kan räcka gott att börja med! Det som driver tutorialkulturen på Youtube är viljan att dela med sig av sin kunskap till andra personer. Det resulterar i ett flöde av kunskap inom alla tänkbara områden som vem som helst kan ta del av.

Var du nyfiken på just naglarna? Här finns grunderna till nagelstämpling:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *