Lucka 19: Walk and talk


Skrivet av Gunvor Larsson Torstensdotter


Julen närmar sig nu med stormsteg och mina medarbetare, de pedagogiska utvecklarna på Didacticum, har jobbat hårt med att stötta och hjälpa kollegor på LiU. Vi träffas varannan vecka på APT och där emellan på olika möten, sedan i mars framför allt i digital form. Som föreståndare försöker jag se så att alla verkar må bra. Omställningen till att jobba hemma och ha en digital arbetsplats har gjort att flera medarbetare blomstrar och de beskriver ett lugn och flow. Men kanske fler, liksom jag själv, börjar vissna och längtar efter kollegor i tredimensionell form. Ett sätt att lösa det på ett coronasäkert sätt är genom walk and talk, vilket rekommenderas av bland annat organisationspsykolog Jonas Mosskin.

När vi möts och vandrar, sida vid sida, brukar det vara lättare att prata och komma på djupet i samtalet än när vi sitter öga mot öga. Promenader eller bilåkning är ju klassiker inom samtalsterapibranschen.

Så sagt och gjort, för att pigga upp både mig själv och mina medarbetare har jag de senaste veckorna fått se nya omgivningar. Både fina omgivningar och fina samtal lyfter mig, så det är definitivt något jag kommer att fortsätta med efter nyår och även post-corona.

I filmen finns en hälsning från mig och Karin Persson, när vi walkar och talkar i Lektorshagen en gråkall dag i december. Vi önskar er alla en riktigt härlig julhelg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *