Lisam-snack med Jörg

Det här är fjärde avsnittet i en serie Lisam-snack.

Jörg Schminder är kursansvarig för kursen Gas Turbine Engines, en kurs om gasturbinteknik. I sitt Lisam kursrum har Jörg skapat ett digitalt kurskompendium bestående av text, bilder, videos och poddar – som ett komplement till den mer omfattande litteraturen. Att jobba grafiskt med sidorna hjälper studenterna komma ihåg och lättare orientera sig. Flera av illustrationerna har Jörg skapat själv med hjälp av PowerPoint.

Till kursrummet används även ett Team där studenterna kan ställa frågor till lärarna. Där har alla studenter tillgång till samtliga frågor och svar, vilket minskar lärarnas arbetsbörda och är mer rättvist för studenterna jämfört med att svara på frågor via mejl.

 

 

Relaterade verktygsguider

Skapa en sida i Lisam

Måste startsidan i ett kursrum se ut som den gör?

Snabblänkar i Lisam

Bädda in poddar i Lisam

Skapa illustrationer med PowerPoint till Lisam

Hur ser Lisamsidan ut i mobiltelefonen?

Test i Lisam

Teams till ett kursrum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *