Lisam-snack med Andreas

Det här är femte och sista avsnittet i en serie Lisam-snack.

Andreas undervisar i Farmakologi och har ett särskilt intresse för att använda teknik i undervisningen. Den här hösten ska han och kollegan Karin Persson prova ett helt nytt kursformat – en så kallad MOOC (Massive open online course). Alltså en storskalig, öppen, nätbaserad kurs som ska kunna läsas helt självgående. Kursen heter Farmakologi – läkemedels öde och äventyr i kroppen och består av fyra moduler som vardera innehåller föreläsningsfilmer, quiz och tips på vidare läsning.

För att väcka nyfikenhet inleds varje modul med en vanlig läkemedelsmyt, till exempel huruvida det är okej att skölja ner järntabletter med kaffe. Är du nyfiken på svaret? I så fall kan du anmäla dig till kursen här: Öppna nätbaserade kurser (MOOC)

 

 

Relaterade verktygsguider

Måste startsidan i ett kursrum se ut som den gör?

Snabblänkar i Lisam

Skapa en sida i Lisam

Ladda upp film till Lisam via Stream

Webbdelen Utfällbart innehåll

Enkla quiz till Lisam med Forms

Länkar i Lisam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *